خانم ساندرا مونتانو، به عنوان بالاترین مقام مسئول امور زنان کشور فیلیپین در وبینار «بررسی جایگاه زنان در اصلاح جامعه» بر ضرورت گسترش تعامل و همکاریهای مشترک ایران و فیلیپین در حوزه زنان و خانواده تأکید کرد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مانیل به مناسبت ولادت با سعادت حضرت فاطمه زهرا(س) و گرامیداشت دهه مبارک فجر، با هماهنگی و همکاری اداره توسعه ارتباطات فرهنگی زنان ادارهکل همکاریهای فرهنگی و ایرانیان خارج از کشور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و جمعی از تشکلهای مردمی حوزه زنان فیلیپین از جمله انجمن دوستی زنان ایران و فیلیپین، وبینار «بررسی جایگاه زنان در اصلاح جامعه» را با حضور مقامات و اندیشمندان فیلیپین و ایران در بستر زوم و فیسبوک برگزار کرد.
در این نشست مجازی، خانم زهره نصرت خوارزمی، استاد یار و مدیر مجله بینالمللی تحقیقات زنان دانشگاه تهران از ایران و مقامات بلند پایه امور زنان کشور فیلیپین از بخش دولتی و اساتید دانشگاهها و سازمانهای مردم نهاد حضور یافته و سخنرانی کردند.
مرتضی صبوری، رایزن فرهنگی کشورمان در فیلیپین در سخنانی، اسلام را مایه عزت و سربلندی زن قلمداد کرد و به تبیین جایگاه حضرت فاطمه(س) در اسلام و نقش آن حضرت در تحولات اجتماعی زمان خویش و بر الگو بودن ایشان برای زنان عالم خاصه زنان مسلمان پرداخت.
وی با تبریک فرارسیدن 42 مین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران، با ذکر سخنان و فرمایشات حضرت امام خمینی(ره) بنیانگذار و رهبر فقید انقلاب اسلامی در باب مقام زن و اینکه ایشان پیروزی انقلاب اسلامی را مرهون حضور و مجاهدت زنان دانستند، به برخی دستاوردهای زنان در نظام جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد.
صبوری اظهار امیدواری کرد با استمرار و توسعه اینگونه نشستها، زمینه افزایش همکاری بین زنان ایران و فیلیپین در حوزههای مختلف فرهنگی، علمی و اجتماعی فراهم شود.
خانم ساندرا مونتانو، رییس کمیسیون امور زنان فیلیپین به عنوان بالاترین مقام مسئول امور زنان این کشور و منصوب رییس جمهور به تشریح برخی فعالیتهای کمیسیون زنان پرداخت و افزود: کمیسیون برای روز جهانی زن هم برنامههایی را در دست هماهنگی دارد و امیدواریم انجمنهای حاضر در این نشست، ما را یاری کنند؛ چراکه اینگونه جلسات باب آشنایی و تبادل اطلاعات و تجارب را بین زنان دو کشور باز میکند و ما مایل هستیم اینگونه برنامهها گسترش یابد.

سخنران بعدی، خانم پنه لوپه بلمونته، معاون ریاست کمیسیون ملی فیلیپین در امور مبارزه با فقر وابسته به دفتر ریاست جمهوری بود. وی اظهار کرد: معتقدم که نقش زنان در اجتماع بسیار حائز اهمیت است و اینک در زمینه مبارزه با بیماری همه گیر کرونا نیز نقش آنان بسیار مهم است. خاصه آنکه فعالیت آنها در خانواده و جامعه الهام بخش و آرامش بخش است.
خانم بلمونته ضمن تشریح جایگاه زنان در خانواده و نقش آنان در برابر همسران و کودکان و حتی در زمینه کسب درآمد برای عزیزان خود، بر لزوم آگاهی کامل زنان در این امور و حقوق خویش تأکید کرد و گفت: امید است با رفع معضل بیماری فراگیر کرونا، فرصت دیدار و برگزاری جلسات حضوری مجددا فراهم آید. مایل هستیم با تبادل تجربهها و همکاری دوجانبه از این دستاوردها منتفع شویم.
زهره نصرت خوارزمی، استادیار و مدیر مجله بینالمللی تحقیقات زنان دانشگاه تهران سخنان خود را با عنوان «ماموریت فرهنگی ـ اجتماعی زنان در جمهوری اسلامی ایران» آغاز کرد. وی با توجه به مشارکت فعال زنان ایرانی در مناسبتهای بینالمللی، همکاری زنان ایرانی و فیلیپینی در حوزههای مختلف خاصه دانشگاهی و اجتماعی را بسیار مهم و سودمند ارزیابی کرد.
خوارزمی همچنین، انقلاب اسلامی را الگویی برای تغییر و پیشرفت زنان ایران قلمداد و این تغییرات را تبدیل شدن از شهروند درجه دوم به درجه اول توصیف کرد.
در ادامه این نشست، پیام ویدیویی آلفردو بنی تز، رییس دانشگاه زنان فیلیپین در خصوص نقش با اهمیت زنان در جامعه پخش شد.
خانم گلوریا دومیا، همسر سفیر سابق فیلیپین در تهران نیز در سخنانی به تبیین نقش زنان در جامعه با توجه به تجربه حضورش در ایران پرداخت.
وی زنان را به عنوان عامل مهم تغییر جامعه نامید و آموزگارانی قلمداد کرد که میتوانند کمکهای شایانی به رشد و توسعه جامعه و خانواده کنند. خانم دومیا همچنین، نقش زنان را در مدیریت امور مربوط به کرونا ستودنی دانست.
حضرت فاطمه زهرا(س) كامل ترین الگو برای زنان
خانم فاطمه کایه، مدیر مؤسسه پیگیری امور فیلیپینیهای مهاجر نیز در سخنان خود، با تشریح شخصیت حضرت زهرا(س) به عنوان دختری مهربان برای پدر خویش و همسری فداکار و مادری دلسوز و کسی که نسبت به وقایع و تحولات جامعه عصر خویش بی تفاوت نبود ، تأکید کرد: حضرت فاطمه(س) الگوی زنان است. قرآن کریم از زنانی چون حضرت مریم(ع) و آسیه همسر فرعون و مانند آنها را مایه افتخار زنان دانست که میتوانند با الگو گرفتن از چنین شخصیتهایی در خانواده و جامعه به نقشآفرینی بپردازند.
خانم هاجر سینسوات دیلمی، مدیر مرکز زنان مسلمان برای تغییر و عضو مرکز توسعه و تحقیقات فیلیپین نیز ضمن تبریک سالروز ولادت فاطمه زهرا(س) مطالبی را در زمینه برداشتهای نادرست در مورد زنان مطرح کرد.
خانم سامرا آموس، بنیانگذار و مدرس انستیتو آموزش آموس و مدیر مؤسسه خدمات اجتماعی آموزش برای توسعه جامعه در این وبینار، اظهار کرد: اگر ما زنان به دنبال تغییر در جامعه هستیم باید نخست خود را توانمند کنیم و در این زمینه با رسانهها کار کنیم.
خانم هسمینه گوامی، ساکن تایلند نیز که در جمع شرکت کنندگان در وبینار حضور داشت، ضمن تشکر از رایزنی فرهنگی ایران در برگزاری این وبینار، به تجربیات خود در حفظ حجاب در محیط آموزشی تایلند اشاره کرد.
وبینار مذکور با جمع بندی مجری برنامه مبنی بر لزوم استمرار و تقویت نشستهای تخصصی در حوزه زنان و لزوم تبادل تجربه و همکاری بین زنان کشورهای مختلف، به کار خود پایان داد.
