رییس بخش بینالمللی فدراسیون زنان چین بر ضرورت تداوم گفتگوهای فرهنگی بین ایران و چین تأکید کرد و گفت: برای کمک به جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، تعمیق همکاری و مبادلات فرهنگی حائز اهمیت است.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، خانم مو هونگ، رییس بخش بینالمللی فدراسیون زنان چین در چهارمين دور گفتوگوهای فرهنگی زنان ايران و چين که به میزبانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد، مطرح کرد: سال 2020 که به تازگی با آن وداع کردیم، سال بی سابقهای برای مردم چین و سراسر جهان بود. در مقابل همه گیری کرونا، کمیته مرکزی حزب کمونیست چین تحت هدایت شی جین پینگ با شعار محوری «اول مردم، اول امنیت جهانی» در مبارزات مشترک با کرونا به دستاوردهای چشمگیری رسید.
وی ادامه داد: در این روزهای فراموش نشدنی مبارزه با کرونا، ایران قبل از همه به کمک چین شتافت. برج آزادی تهران برای اعلام حمایت از چین، چراغانی شد و دوستان محافل مختلف در ایران نیز از طریق پیام و ویدیوهای مختلف با ما همدلی کردند که همه این اقدامات باعث دلگرمی ما بود.
خانم مو هونگ افزود: چین و ایران شرکای همکار و تأثیرگذار در برنامه ساخت مشترک «یک کمربند، یک جاده» هستند و دوستی سنتی آنها از نسلهای پیش شروع شده است. زنان دو کشور طی سالهای متوالی از طرق مختلف رفت و آمد و تبادلات نزدیکی داشتهاند و در تقویت مبادلات فرهنگی و پیشبرد مناسبات دو کشور نقش مؤثری ایفا کردهاند.
وی بیان کرد: امروز چهارمین سمینار مشترک بانوان چین و ایران با موضوع اصلی «تقویت مبادلات دوستی زنان چین و ایران در دوران پساکرونا و ایجاد جامعهای با سرنوشت مشترک بشری» با گذر از مرزهای زمینی و به شکل مجازی افتتاح شد. برای کمک به مبارزه مشترک مردم دو کشور با این بیماری همه گیر، تعمیق همکاری و مبادلات حائز اهمیت است.
خانم مو هونگ تأکید کرد: باید با پایبندی به تأمین حقوق زنان، براساس بهبود زندگی زنان، به توسعه مشترک در امور زنان و توسعه اقتصادی و اجتماعی دست یابیم و با تقویت همکاری بینالمللی در امور بینالمللی زنان، روند اجرای «بیانیه پکن» و «برنامه اقدام» را تسریع و در مسائل رفع خشونت و تبعیض جنسیتی، فقرزدایی و حل شکاف دیجیتالی جنسیتی متمرکز شویم تا اهداف امور زنان به دستاوردهای زودرسی تبدیل شود.
وی خاطرنشان کرد: امسال مصادف با پنجاهمین سالگرد برقرار روابط چین و ایران است. بیایید در این نقطه عطف تاریخی، با همدلی و همبستگی برگ زیبایی در همکاری جاده ابریشم باز کنیم و برای ایجاد جهانی بهتر و رفع تبعیض علیه زنان و جامعهای با سرنوشت مشترک بشری تلاش کنیم. اطمینان دارم که براساس تلاشهای مشترک طرفین، این نشست مجازی به نتایج مؤثر و موفقی خواهد رسید.
نقش زنان در پایداری خانواده در دوران شیوع کرونا
خدیجه سفیری، جامعه شناس و عضو هیأت علمی دانشگاه الزهرا(س) در سخنرانی خود در چهارمين دور گفتوگوهای فرهنگی بانوان ايران و چين، با بیان بحرانها و خطرات سالهای جدید در شیوع همهگیری ویروس کرونا، گفت: تأثیر طولانی مدت این همهگیری، بر سلامت جسمی، روانی و اجتماعی اعضای خانواده به ویژه بانوان میتواند آسیبهای جدی بر خانواده و جامعه وارد کند.
وی افزود: علاوه بر بیماری و مرگ و میر ناشی از کووید 19 در زنان، نگرانیهای مرتبط با سلامت مادر و نوزاد در دوره بارداری و پس از زایمان در همهگیری فوق، افزایش وظایف و مسئولیتهای زنان در خانواده، وظایف سنگین زنان برای اقدامات پیشگیرانه و مراقبت از بیماران مبتلا در خانواده، وظایف زنان برای اداره امور فرزندانشان در شرایط تعطیلی مدارس، مشکلات ناشی از مرگ و بیماری همسران و.... آسیبهای جدی به سلامت جسمی، روانی و اجتماعی زنان وارد خواهد آورد.
سفیری با اشاره به نقش زنان در پایداری خانواده در دوران شیوع کرونا گفت: سلامت، شاخص پایه در دستیابی به توسعه پایدار است که با خود مراقبتی در سطوح فردی، خانوادگی و اجتماعی حاصل میشود. خود مراقبتی رفتاری اکتسابی است، آگاهانه و هدف دار که فرد از دانش، مهارت و توان خود به عنوان یک منبع استفاده میکند تا به طور مستقل از سلامت خود، فرزندان و خانواده مراقبت کند.
وی حیطههای خودمراقبتی را ارتقای سلامت، اصلاح سبک زندگی، پیشگیری از بیماری، خودارزیابی، حفظ سلامت، مشارکت در درمان و توان بخشی برشمرد و گفت: در شرایط قرنطینه و مراقبت از افراد مبتلا به کووید 19، زنان مسئولیت بیشتری برای مراقبت ازبیماران را به دوش میکشند و این موضوع حجم کار زنان را افزایش میدهد.
سفیری همچنین، به رویکرد زنان در دوران شیوع ویروس کرونا، تابآوری و اختلافات خانوادگی اشاره کرد.

زنان در فقرزدایی در مقابل چالشهای اقتصادی جهان
سیده فاطمه مقیمی، رییس هیأت مدیره کانون ملی زنان بازرگان ایران در سخنرانی خود، اظهار کرد: امروز جايگاه انسان، محور اصلي توسعه است و توجه به نيازهاي اساسي انسان و رهايي از فقر صرفاً جنبه بشر دوستانه ندارد بلكه بهرهمندي از ابعاد توسعه و رها شدن از فقر يك حق مسلم در قوانين بينالمللي محسوب ميشود.
وی در ادامه، گفت: رهايي زنان از فقر از اهميت خاصي برخوردار است، زيرا آمارها نشان ميدهد كه زنان در سطح جهاني و ملّي از محروميتهاي مضاعف رنج ميبرند و اين مفهوم اساسي ميبايست در نظام برنامه ريزي، سياستگذاري، تخصيص منابع، اجرا و ارزشيابي از عملكرد مسئولين وارد شود و اين مهم مسير نميشود جز به دانش و تخصص و اطلاعات و مهارت لازم.
مقیمی بیان کرد: بنابراين براي رهايي از فقر يكي از كارهايي كه بايد انجام گيرد، تدوين و استفاده از شاخصهايي است كه نسبت به مسأله جنسيت و حقوق افراد حساس است.
رییس هیأت مدیره کانون ملی زنان بازرگان ایران با اشاره به نقش زن در اقتصاد از نگاه حضرت امام خمینی(ره)، نقش زنان در دوران کرونا و پسا کرونا را در زمینههای مختلف تغییر نوع نگاه در سطح کلان مدیریتی، ایجاد راهکارهای تعاملی و همراهی برای کرونا و آشنا کردن مدیران با ابعاد مختلف این بحران برای مدیریت پسا کرونا مطرح کرد.
بنابر اعلام این خبر، به همت اداره ارتباطات فرهنگی بینالمللی بانوان ادارهكل همكاریهای فرهنگی و امور ايرانيان خارج از كشور رایزنی فرهنگي ايران در پكن و مشارکت فدراسيون سراسري بانوان چين و معاونت امور بانوان و خانواده رياست جمهوري و دانشگاه الزهرا(س)، چهارمين دور گفتوگوهای فرهنگی بانوان ايران و چين با حضور مقامات بانوان دو كشور با عنوان تقویت تعامل در پساكرونا «جهان مشترك: سرنوشت مشترك» به صورت ويدئو كنفرانسی، برگزار شد.