چهارمين دور گفتوگوهای فرهنگی زنان ايران و چين با حضور مقامات زنان دو كشور با عنوان تقویت تعامل در پساكرونا «جهان مشترك: سرنوشت مشترك» به ميزباني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي برگزار و بر لزوم بهرهمندی از ظرفیت بانوان در سطح جهان تأكيد شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به همت اداره ارتباطات فرهنگی بینالمللی زنان ادارهكل همكاریهای فرهنگی و امور ايرانيان خارج از كشور، رایزنی فرهنگي ايران در پكن و مشارکت فدراسيون سراسري زنان چين و معاونت امور زنان و خانواده رياست جمهوري و دانشگاه الزهرا(س)، چهارمين دور گفتوگوهای فرهنگی زنان ايران و چين با حضور مقامات زنان دو كشور با عنوان تقویت تعامل در پساكرونا «جهان مشترك: سرنوشت مشترك» در سالن كنفرانس حوزه رياست این سازمان، برگزار شد.
محمد کشاورززاده، سفیر جمهوری اسلامی ایران در چین در ابتدای این نشست در سخنرانی خود، بیان کرد: گفتوگوهای فرهنگی بانوان ايران و چين میتواند یکی از زمینههای مؤثر در تعاملات بین دو کشور و ایجاد زمینهها و بسترهای مناسب ارتباط و هماندیشی میان نخبگان و گروههای مرجع فکری و فرهنگی ایران و چین باشد.
وی با قدردانی از ادارهکل همكاریهای فرهنگی و امور ايرانيان خارج از كشور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و رایزنی فرهنگی ایران در چین برای برگزاری گفتوگوهای فرهنگی بانوان ايران و چين، افزود: گفتوگوی فرهنگی یک شیوهای از دیپلماسی و روشی جهت ايجاد يك فرآيند عملياتی از همفکری و تبادل نظر مستمر میان عناصر و گروههای انسانی منتخب است که طی آن با طرح دیدگاههای خود در خصوص مسائل و دغدغههای فرهنگی درصددند به فهم مشترک و یا راهکار مشترکی برای مسائل و پدیدههایی که موضوع گفتوگوی آنهاست، دست یابند.

عباسعلی وفایی، رایزن فرهنگی ایران در چین در سخنانی، با اشاره به برگزاری چهارمين دور گفتوگوهای فرهنگی بانوان ايران و چين، بر لزوم بهرهگیری هرچه بیشتر از ظرفيتهای علمی و فرهنگی در مسير گسترش مناسبات فرهنگی و توسعه روابط بين دو کشور تأکید کرد.
وی ابراز امیدواری کرد این دور از گفتوگوها از طریق مشارکت جمعی بانوان در گسترش همکاریها و گفتوگوهای فرهنگی در چارچوب ارزشهای مشترک شکل گرفته و با اعتمادسازی و توجه به وزن تأثیرگذار فرهنگ در حل و فصل چالشها و بحرانهای بینالمللی عملی و اجرایی شود.
همفکری در مسیر یافتن راهکارهای مشترک برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا
سعیده باقریفرد، رییس اداره توسعه ارتباطات فرهنگی بینالمللی زنان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ادامه این نشست، مطرح کرد: دو کشور باستانی ایران و چین دارای میراث مشترک فرهنگی و سوابق تمدنی بزرگ در قاره آسیا هستند.
وی به نقش راه ابریشم در تبادل فرهنگی بین ایران و چین اشاره کرد و گفت: در تاریخچه راه ابریشم نقشهای مهمی در مبادلات سیاسی، اقتصادی، تجاری و فرهنگی بین کشورهای مختلف نگاشته شده است. یکی از ادوار درخشان رونق راه ابریشم، در ایران رقم خورده و تأثیرات تجاری و فرهنگی بین دو کشور ایران و چین ایجاد شده است.
باقریفرد با اشاره به پنجاهمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک ایران و چین اظهار کرد: در پنجاهمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک ایران و چین، دو کشور مصمم به گسترش بیش از پیش مشارکت راهبردی با یکدیگر به ویژه در حوزه فرهنگ و هنر هستند.
وی همچنین، گفتگوهاي فرهنگي و همفکری را از راههای برقراري ارتباطات و تأثیرگذار بینالمللی دانست و گفت: اداره توسعه ارتباطات فرهنگی بینالمللی زنان با برگزاری چهارمین دور گفتوگوهای فرهنگی بانوان ايران و چين درصدد آن است تا به نقش محوری و پُر رنگ زنان در خانواده و جامعه به ویژه در زمان شیوع ویروس کرونا بپردازد.

لزوم بهرهمندی از ظرفیت بانوان در سطح جهان
سيده صديقه حجازی، مسئول كارگروه بينالمللی زنان و خانواده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در سخنرانی خود دگفت: گرچه شرايط خاص دوران همهگيري كوييد 19 موجب شد نتوانيم همچون دورههاي گذشته، در فضاي حقيقي اين اجلاس ارزشمند را برگزار کنیم، اما با آرزوي برطرف شدن اين بيماري از سطح جهان، اميد داريم بتوانيم اهداف مهم خود را از اين اجلاس دنبال كدره و به سرانجام و نتيجه برسانيم.
وی افزود: قدمت تاريخ و تمدن دو كشور كهن ايران و چين، گوياي وجود زناني تمدن ساز است. زناني كه دامان و آغوش پرمهر مادري را فرصت انتقال مواريث فرهنگي به نسل جديد قرار داده و با تربيت انسانهايي با ايمان، متعهد، خلاق، دلسوز، فداكار و صاحب كرامت انساني راه سخت و دشوار تمدن آفريني را هموار کردند.
حجازی با اشاره به برگزاری چهارمین دور گفتوگوهای فرهنگي زنان ايران و چين اظهار کرد: نتايج درخشان اولين دور گفتوگوهاي فرهنگي، بانوان هر دو كشور را مصممتر ساخت تا به منظور ايجاد فرصتهاي مناسب آشنایی جامعه زنان با فرهنگ و تمدن دو كشور و نيز زمينه تبادل تجربيات و طرح مسائل و چالشهاي مشترك زنان و خانواده در سطوح منطقهاي و بينالمللي، اقدام به برگزاري دورههاي بعدي گفتوگوهاي فرهنگي کنند.
مسئول كارگروه بينالمللی زنان و خانواده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تأکید کرد: دو كشور دوست و برادر ايران و چين، سهم بزرگي در شكلگيري تمدن بزرگ آسيایي داشته و در حال حاضر نيز نقش كليدي و محوري در تحولات و پيشرفتهاي همه جانبه جهاني را دارا هستند.
وی در ادامه سخنانش، گفت: بر اين اساس، گسترش برنامههاي مشترك و توسعه روابط فرهنگي ميان بانوان دو كشور، ضرورتي انكارناپذير است. ظرفيت بالاي بانوان انديشمند و توانمند دو كشور بيانگر آن است كه ميتوان با برنامهريزيهاي دقيق و هدفمند، سطح گفتوگوها را از دو جانبه به چند جانبه گسترش داد تا امكان همافزايي فرهنگي بانوان در سطح قاره و جهان گسترش يابد.
حجازی بیان کرد: تلاش براي حفظ، تقويت و احياي نهاد مقدس خانواده، به عنوان مهمترين هسته تشكيل جامعه سالم و پويا و به دنبال آن حفظ و تقويت مواريث تمدني و فرهنگي، ميتواند از جمله اهداف مهم و استراتژيك اين گفتوگوها در آينده باشد.
وی یادآور شد: تلاش همه جانبه بانوان همه جوامع به منظور زدودن آثار و تبعات منفي و زيانبار ويروس همه گير كوييد 19 بر خانواده، بويژه زنان و كودكان، از جمله وظايف و اقدامات مهم و ضروري در دوران كرونا وپسا كرونا است كه بيترديد اين مهم جز در سايه همدلي، همافزايي و همكاري ميسر نخواهد شد.
حجازی در پایان سخنانش، پیشنهاد داد: اميدوارم با همت و تلاش دبيرخانه این دور از گفتوگوهای فرهنگی، كتاب مجموعه مقالات و سخنرانيهاي 4 دوره گفتوگوهاي فرهنگي زنان ايران و چين در دستور كار قرار گيرد.